up down
Thank You Water

Datorăm apei mai mult decât oricând. Ne trăim viața în preajma ei, găsim pace infinită pe malurile sale. Ne face să ne simțim în siguranță, în momentele în care o simplă spălare pe mâini este mai mult decât necesară, dar și plini de viață atunci când ne scufundăm în valurile mării. De la râuri la zone inundabile, bogate în specii de păsări și pești, la apa potabilă și mâncarea care ajung în casele noastre, apa face parte din viața noastră în fiecare moment.

Acum a venit momentul să îi mulțumim pentru tot ce face pentru noi... dar nu prin cuvinte, ci prin atenția pe care i-o acordăm.

Pentru că ne oferă tot ce avem nevoie. Cu toate acestea, pericolul în care se află acum este mai mare ca niciodată.

Vino alături de echipa WWF într-o aventură în care descoperim zonele umede de-a lungul Dunării! Fii parte din schimbare!

Urmăriți filmul nostru!
sul scroll

WWF WATER VIEW Powered by Google

În ultimii 150 de ani, 80% din zonele umede de-a lungul Dunării și afluenții săi au dispărut. Însă, împreună putem schimba această situație! Vino alături de noi să explorăm Dunărea și mulțimea de zone umede ce o înconjoară, într-o călătorie interactivă, folosind Google Earth!

Get on water!

Capitolul 1: Ungaria Capitolul 2: Bulgaria Capitolul 3: România
Water view

Ce facem noi?

Din 2014, împreună cu instituțiile responsabile pentru protecția naturii și a apei și cu sprijinul partenerilor locali, am început reconstrucția unor zone umede importante de-a lungul Dunării. Ținta noastră, după implementarea proiectelor, este creșterea cantității de apă cu echivalentul a 4.800 de bazine olimpice și refacerea habitatelor specifice zonelor umede pe o suprafață echivalentă cu 7.422 de terenuri de fotbal.

article
Lacul Neusiedl

Cu structuri speciale care permit reținerea apei, am reușit să ridicăm nivelul mai multor lacuri saline secate, păstrând astfel flora și fauna din zona respectivă, adaptate acestui tip de habitat.

article
Gârla de pe Drava Veche

Nivelul de apă redus a fost ridicat cu ajutorul unei structuri de reținere a apei la limita dintre granița Croației și Bulgariei, îmbunătățind astfel starea habitatelor de-a lungul celui mai lung afluent al râului Drava din Ungaria.

article
Pădurea Lankov

Pentru ca pădurea să aibă cantitatea de apă necesară, folosim un sistem de retenție a apei.

article
Afluenții râului Drava

În 6 zone, stabilim conexiunea între afluenții principali și râu, refăcând astfel echilibrul natural atât în albia râului cât și pe maluri.

article
Siroki Rit

Întărind capacitatea canalului de aprovizionare cu apă și creând o suprafață deschisă de apă, am reușit să îmbunătățim statusul ecologic al acestei zone umede.

article
Gârla Mare

Am întărit digurile și am început să lucrăm la refacerea canalelor, astfel încât zona de 700 ha să fie din nou plină cu apă.

article
Persina, insula pelicanilor

Odată cu construcția digurilor care reglează nivelul apei am reușit să readucem aici pelicanul creț (Dalmatian pelican), o specie care a devenit foarte rară în Europa.

article
Scările de pești pe Ruszenski Lom

Scările de pești au fost construite pe acest afluent al Dunării, astfel încât barajele existente să nu afecteze rutele de migrație ale speciilor de pești.

article
Marea mlaștină din Kalimok

Am optimizat cantitatea de apă de care are nevoie această zona umedă, astfel încât suprafața care fusese anterior separată de Dunăre să poate fi reconectată cu fluviul.

Arată-ți recunoștința!

Dacă vrei să ajuți la refacerea resurselor de apă, dă mai departe mesajul nostru!.

Protejează Apa!

Dacă vrei să te implici și mai mult, iată câteva sfaturi:

save water Nu irosi apa: folosește-o într-un mod responsabil acasă și în vacanță!
use rain-water Udă plantele cu apa de ploaie colectată, străduiește-te să îmbunătățești starea grădinii tale!
use rain-water Mănâncă mai puțină carne - nici nu îți închipui cât de multă apă se folosește pentru producția ei.
use rain-water Colectează separat astfel încât tot plasticul să poată fi reciclat!
use rain-water Și fă-te auzit atunci când vine vorba despre binele apelor din apropierea ta!